Hypotheek voor doorstromers

Ga je verhuizen van je huidige koopwoning naar een andere koopwoning? Dan ben je als woningeigenaar met een lopende hypotheek een doorstromer. In dit geval wordt er namelijk niet alleen een nieuwe woning aangekocht, maar ook verkocht en is er vaak sprake van een overwaarde. Dat betekent dat marktwaarde van je huidige woning hoger ligt dan je hypotheekschuld. Een andere woning brengt ook een andere financiële situatie met zich mee. Een doorstroom hypotheek zit dan ook een stuk ingewikkelder in elkaar dan een startershypotheek. AKC Advies inventariseert en analyseert de mogelijkheden voor een soepele stapsgewijze overgang naar de nieuwe woning.

Doorstroom Hypotheek
AKC-Onafhankelijk-Hypotheek-advies

Onafhankelijk hypotheekadvies

Voor de stap van verkoop van de huidige woning naar de aankoop van een andere woning, wordt de financiële balans opnieuw opgemaakt. AKC Advies onderzoekt als onafhankelijke deskundige adviseur samen met jou wat je opgebouwde overwaarde en eventuele tussentijdse veranderingen in je woon- en werksituatie zijn. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden om meer voordeel te halen uit je doorstroom hypotheek en woonlasten. Hoe wil je bijvoorbeeld de overwaarde verstandig benutten? Met een bijleenregeling kan deze overwaarde bijvoorbeeld met behoud van hypotheekrenteaftrek geïnvesteerd worden in de huidige hypotheek op de nieuwe woning. Voor een verhoging van de hypotheek, bijvoorbeeld voor een verbouwing, is een aanvullende hypotheek wenselijk. Een overbruggingshypotheek biedt uitkomst wanneer de huidige woning nog niet is verkocht, maar de nieuwe woning al wel is aangekocht. Ook is er een mogelijkheid om door het financieren van energiebesparende maatregelen de woonlasten te verlagen. AKC Advies ontzorgt jou tijdens het gehele doorstroom traject, analyseert jouw unieke situatie en adviseert jou over de meest relevante en optimale mogelijkheden.

Heb jij plannen om je huidige woning te verkopen voor een andere koopwoning?

Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor de meest voordelige doorstroomhypotheek dan snel contact met ons op.