Hypotheek bij echtscheiding omzetten

Je hypotheek bij een echtscheiding omzetten regel je samen met de experts van AKC-Advies uit Breda. Wanneer je als partners besloten hebt om uit elkaar te gaan, is dat een lastige periode waarin er veel op je afkomt. Er moeten nieuwe regelingen komen en ingewikkelde beslissingen worden genomen in een moeilijke en vaak emotionele periode. Wij ontlasten je, ongeacht waar je in Nederland woont, met raad en daad op het gebied van financiële vraagstukken, zoals bij een andere hypotheek bij een echtscheiding. Samen kijken we naar de mogelijkheid of de hypotheek kan worden overgenomen, of dat de woning wordt verkocht. Wij staan je bij als onafhankelijk financieel adviseur én gediplomeerd mediator tijdens het gehele proces.

De mogelijkheden voor een andere hypotheek bij echtscheiding bespreken

Bij een relatiebreuk ontstaat vaak de wens dat een van de twee in de huidige woning blijft wonen. De andere partij wordt in dat geval door de hypotheekverstrekker ontslagen van hoofdelijke aansprakelijkheid. Wij geven je helder hypotheekadvies en bekijken met jou of het financieel mogelijk is om de hypotheekschuld van de andere partij over te nemen. De financiële situatie wordt opnieuw in kaart gebracht om de juiste beoordeling te maken. Bij een hypotheek bij echtscheiding mag de hypotheekverstrekker echter afwijken van de hypotheeknormen, waardoor er onder deze omstandigheden meestal meer mogelijk is dan gedacht. Zo neem je een doorstroomhypotheek als je verhuist naar een nieuwe woning. Wij analyseren en adviseren je welke hypotheek bij een echtscheiding het meest optimaal tegemoetkomt aan jouw wensen in je nieuwe levensfase.

Het huis verkopen

Als jullie besluiten de woning te verkopen, zal de hypotheek door jullie beiden als huiseigenaar moeten worden afgelost. Er zal een nieuwe hypotheek bij echtscheiding bij ons opgemaakt moeten worden, waar de restschuld en eventuele overwaarde in meegenomen wordt. Ook hiervoor geldt dat er in deze omstandigheden meer mogelijkheden zijn binnen de hypotheeknormen. Als er sprake is van een hypotheek met PGB-inkomen of NHG kan de restschuld zelfs worden kwijtgescholden. Bij een relatiebreuk en de afwikkeling van de financiële vraagstukken zijn meerdere partijen, zoals een taxateur, advocaat en notaris, betrokken. Met onze ruime ervaring en kennis als onafhankelijk, financieel hypotheekadviseur en gediplomeerd mediator, bewaken we het gehele complexe proces voor jou. Wij ontzorgen en begeleiden je door in deze moeilijke tijd als deskundig adviseur met jou en alle betrokken partijen tot een financiële oplossing te komen die aan jouw wensen voldoet. Zo sluit je deze periode zorgeloos af en begin je zonder financiële zorgen aan een nieuwe toekomst.

Schakel ons in om jouw vervangende hypotheek te regelen

Wij begrijpen dat de situatie rondom een echtscheiding niet fijn is en daarom staan wij klaar om te helpen bij het overzetten van jullie hypotheek. Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek snel contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. Je bereikt ons voor ook door te bellen naar +31 (0)85 130 47 11.