Hypotheek bij echtscheiding

Wanneer je als partners hebt besloten om uit elkaar te gaan, komt er veel op je af. Er moeten nieuwe regelingen worden getroffen en ingewikkelde beslissingen worden genomen in een moeilijke en vaak emotionele periode. AKC Advies ontlast met raad en daad op het gebied van financiële vraagstukken, zoals een hypotheek bij echtscheiding. Samen kijken we naar de mogelijkheid of de hypotheek kan worden overgenomen, of dat de woning wordt verkocht. AKC Advies staat je bij als onafhankelijk financieel adviseur én gediplomeerd mediator tijdens het gehele proces.

Normen van hypotheek bij echtscheiding niet verplicht

Bij een relatiebreuk ontstaat vaak de wens dat één van de twee in de huidige woning blijft wonen. De andere partij wordt in dat geval door de hypotheekverstrekker ontslagen van hoofdelijke aansprakelijkheid. AKC Advies bekijkt samen met jou of het financieel mogelijk is om de hypotheekschuld van de andere partij over te nemen. De financiële situatie wordt opnieuw in kaart gebracht om de juiste beoordeling te kunnen maken. Bij een echtscheiding mag de hypotheekverstrekker echter afwijken van de hypotheeknormen waardoor er onder deze omstandigheden meestal meer mogelijk is dan gedacht. AKC Advies analyseert welke hypotheek bij een echtscheiding het meest optimaal tegemoetkomt aan jouw wensen in de nieuwe levensfase.

Als de beslissing wordt genomen om de woning te verkopen, zal de hypotheek door jullie beiden als huiseigenaar moeten worden afgelost. Er zal een nieuwe hypotheek moeten worden afgesloten waar de restschuld en eventuele overwaarde in meegenomen wordt. Ook hiervoor geldt dat er een er in deze omstandigheden meer mogelijkheden zijn binnen de hypotheeknormen. Als er sprake is van een hypotheek met NHG kan de restschuld zelfs worden kwijtgescholden.

Bij een relatiebreuk en de afwikkeling van de financiële vraagstukken zijn meerdere partijen, zoals een taxateur, advocaat en notaris, betrokken. AKC Advies heeft ruime ervaring en kennis, als onafhankelijk financieel adviseur en gediplomeerd mediator, om het gehele complexe proces voor jou te bewaken. AKC Advies ontzorgt en begeleidt jou door in deze moeilijke tijd als deskundig adviseur samen met jou en alle betrokken partijen tot een financiële oplossing te komen die aan jouw wensen voldoet. Zodat je deze periode zorgeloos kunt afsluiten en zonder financiële zorgen aan een nieuwe toekomst begint.

Gaan jij en je partner uit elkaar en hebben jullie samen een hypotheek?

Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden voor een hypotheek bij een echtscheiding dan snel contact met ons op.