Hypotheek bij echtscheiding omzetten in Breda

Wij helpen jou om de hypotheek bij echtscheiding om te zetten in Breda wanneer je als partners hebt besloten om uit elkaar te gaan. Het is een lastige periode en er komt veel op je af. Er moeten nieuwe regelingen komen en ingewikkelde beslissingen worden genomen in een moeilijke en vaak emotionele periode. AKC-Advies ontlast met raad en daad op het gebied van financiële vraagstukken, zoals een hypotheek bij echtscheiding op ons kantoor in Breda. Samen kijken we naar de mogelijkheid of de hypotheek kan worden overgenomen, of dat de woning wordt verkocht. Wij staan je bij als onafhankelijk financieel adviseur én gediplomeerd mediator tijdens het gehele proces.

Geen verplichtingen voor een hypotheek bij echtscheiding door ons in Breda

Bij een relatiebreuk ontstaat vaak de wens dat een van de twee in de huidige woning blijft wonen. De andere partij wordt in dat geval door de hypotheekverstrekker ontslagen van hoofdelijke aansprakelijkheid. Wij bekijken samen met jou of het financieel mogelijk is om de hypotheekschuld van de andere partij over te nemen. De financiële situatie wordt opnieuw in kaart gebracht om de juiste beoordeling te maken. Bij een hypotheek bij echtscheiding, geregeld door ons in Breda, mag de hypotheekverstrekker echter afwijken van de hypotheeknormen, waardoor er onder deze omstandigheden meestal meer mogelijk is dan gedacht. Zo kan je een doorstroomhypotheek nemen als je verhuist naar een nieuwe woning. Wij analyseren en adviseren welke hypotheek bij een echtscheiding het meest optimaal tegemoetkomt aan jouw wensen in de nieuwe levensfase in Breda en omstreken.

Het huis verkopen

Als de beslissing wordt genomen om de woning te verkopen, zal de hypotheek door jullie beiden als huiseigenaar moeten worden afgelost. Er zal een nieuwe hypotheek bij echtscheiding bij ons opgemaakt moeten worden in Breda, waar de restschuld en eventuele overwaarde in meegenomen wordt. Ook hiervoor geldt dat er in deze omstandigheden meer mogelijkheden zijn binnen de hypotheeknormen. Als er sprake is van een hypotheek met PGB-inkomen of NHG kan de restschuld zelfs worden kwijtgescholden. Bij een relatiebreuk en de afwikkeling van de financiële vraagstukken zijn meerdere partijen, zoals een taxateur, advocaat en notaris, betrokken.
Wij hebben ruime ervaring en kennis als onafhankelijk financieel hypotheekadviseur en gediplomeerd mediator om het gehele complexe proces voor jou te bewaken. Wij ontzorgen en begeleiden jou door in deze moeilijke tijd als deskundig adviseur samen met jou en alle betrokken partijen tot een financiële oplossing te komen die aan jouw wensen voldoet. Zo sluit je deze periode zorgeloos af en begin je zonder financiële zorgen aan een nieuwe toekomst.

Schakel ons in om jouw vervangende hypotheek te regelen

Wij begrijpen dat de situatie niet fijn is en daarom staan wij klaar om te helpen bij het overzetten van de hypotheek bij echtscheiding in Breda en omstreken. Bent u benieuwd naar wat andere van AKC-advies vinden? Bekijk hier hun ervaringen. Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek snel contact met ons op. Je bereikt ons door te bellen naar +31 (0)85 130 47 11 of een e-mail te sturen naar info@akc-advies.nl.