Startershypotheek

Een hypotheek is de eerste belangrijke stap naar de sleutel van jouw eerste eigen huis. Een heel mooi en bijzonder moment! De formele weg naar de overhandiging van de sleutel is best een ingewikkeld proces waarbij het verstandig is om de deskundige hulp van een onafhankelijke adviseur in te schakelen. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan je denkt. AKC Advies begeleidt en adviseert het volledige proces van de financiële inventarisatie tot bezichtiging en het moment dat de koopovereenkomst bij de notaris is getekend. Lees in het ‘Stappenplan voor Starters’ wat daar allemaal bij komt kijken en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Onze missie is een zorgeloos woongenot in jouw eerste droomhuis!

Startershypotheek

Hypotheek: wat kan ik lenen?

Wat is de maximale hypotheek die ik kan krijgen? Dat is vaak de belangrijkste vraag die jij, als starter op de woningmarkt, beantwoord wilt hebben. Logisch, want aan jouw droomwoning hangt een prijskaartje. Een online berekening is vaak onvolledig en misleidend. Om een goed onderbouwd antwoord te krijgen, is het heel belangrijk om jouw persoonlijke financiële situatie goed in kaart te brengen. Bij AKC Advies maken we dit bij een eerste gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor jou inzichtelijk. De benodigde documenten hiervoor kun je heel eenvoudig veilig online insturen. Samen kijken we naar het heden én de toekomst waarbij we rekening houden met eventuele loopbaanontwikkelingen en een verwachte gezinsuitbreiding. Door voorbereid te zijn op financiële veranderingen groeien de woonlasten met je uitgavepatroon mee.

Een hypotheek is maatwerk

Als onafhankelijk hypotheekadviseur beoordeelt AKC Advies samen met jou welke aanbieder met de meest aantrekkelijke hypotheekrente het beste aansluit bij jouw financiële situatie en wensen. We nemen de tijd om de verschillende aanbieders te vergelijken en de hypotheekvormen zoals een bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, een aflossingsvrije hypotheek of een combinatie daarvan, door te nemen. Daarnaast zijn er verschillende regelingen die starters op een voordelige manier als beginnend woningeigenaar helpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een starterslening, de Nationale Hypotheekgarantie, een studieschuld die minder zwaar telt, de vrijstelling van overdrachtsbelasting en de mogelijkheid (als je ouders je financieel willen steunen) tot een schenking of een familiehypotheek. Kortom: een hypotheek is maatwerk. AKC Advies geeft inzicht en overzicht zodat je een goed overwogen beslissing kan nemen en je later niet voor verrassingen komt te staan. 

Heb jij jouw droomhuis al gevonden of ben je op zoek naar jouw ideale woning?

Neem dan snel contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over jouw startershypotheek