Hypotheek voor senioren

Een seniorenhypotheek is heel interessant voor 55-plussers die de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken. Hypotheken worden vaak afgesloten op basis van een werk gerelateerd inkomen. Als je met pensioen gaat verlagen de inkomsten en vallen de hypotheeklasten hoger uit. Op deze leeftijd is het soms ook wenselijk om een andere, kleinere of levensloopbestendige woning aan te kopen. Daarbij is het schenken van de overwaarde van de huidige woning aan (klein)kinderen fiscaal aantrekkelijker dan erven.

Hypotheek voor Senioren

Seniorenhypotheek: ruimere leencapaciteit

De hypotheek voor senioren is een vrij recente hypotheekvorm die tegemoetkomt aan senioren die de financiering voor een andere woning niet rond kregen. Om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en de kans op financiering te vergroten is de berekening van de maximale hypotheek aangepast. Voor senioren met een verhuiswens is de acceptatiegrens, oftewel de leencapaciteit, bij de NHG verruimd. AKC Advies beoordeelt graag samen met jou of de seniorenhypotheek een meer voordelige hypotheekvorm voor je is in deze nieuwe financiële situatie. Zodat jij met zo laag mogelijke woonlasten kunt genieten van de tijd zonder financiële zorgen.

Ben jij 55+ en wil jij graag zonder financiële zorgen genieten van jouw tijd?

Dan sluit een seniorenhypotheek misschien goed bij deze levensfase aan. Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek dan snel contact met ons op.