Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek kan voordelig zijn bij een lage hypotheekrente en wanneer je huidige hypotheekvorm niet meer aansluit bij jouw wensen. Een hypotheek oversluiten betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij dezelfde of een andere aanbieder tegen gunstigere voorwaarden. Wil je je huidige woning gaan verbouwen of heb je nog een kredietbedrag open staan? Ook deze kosten kunnen in een nieuwe hypotheek opgenomen worden. Het loont de moeite om te onderzoeken of het oversluiten van de hypotheek een besparing oplevert. De woonlastenbesparing kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per maand. Daarbij bouw je met een nieuwe hypotheek ook zekerheid in wat betreft de hypotheeklasten in de toekomst. AKC Advies brengt jouw huidige financiële situatie in kaart en beoordeelt of het gunstig is om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm met een lagere hypotheekrente.

Hypotheek Oversluiten

Boete bij hypotheek oversluiten

Aan het oversluiten van een hypotheek zijn altijd kosten verbonden. Naast de taxatie- en notariskosten berekent de bank een boete voor het vroegtijdig beëindigen van de hypotheek. De hoogte van de boete bij het oversluiten van de hypotheek is afhankelijk van de resterende periode van de hypotheek. De oversluitboete is eigenlijk een compensatie voor de gederfde inkomsten. Toch is het, gezien de besparing die het oplevert, vaak een investering die zichzelf terugverdient. Daarbij kunnen oversluitkosten, die fiscaal aftrekbaar zijn, in de nieuwe hypotheek meegenomen worden. Het oversluiten van een hypotheek is een complex traject waarbij de kosten en baten zorgvuldig afgewogen moeten worden. AKC Advies heeft de kennis en kunde in huis om met een grondige analyse jouw financiële situatie en mogelijkheden in kaart te brengen. Als onafhankelijk erkend adviseur behartigen wij jouw belangen met als uitgangspunt de meest optimale en voordelige financiële oplossing voor jouw unieke situatie.

Wil jij onderzoeken of je kunt besparen op je woonlasten door je hypotheek over te sluiten? Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek dan snel contact met ons op.

Wil jij onderzoeken of je kunt besparen op je woonlasten door je hypotheek over te sluiten?

Neem voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek dan snel contact met ons op, door op de knop rechts te klikken.